Jön a Toyota új óriása

2015.02.05. 17:39

Mifelénk lassan már csak luxusmárkáktól kapni nagy, kényelmes autókat, de az Atlanti-óceán túlpartján az olyan tömegmárkák is tartanak efféle járművet, mint a Toyota. Ilyen az Avalon, amely nem sokkal több egy jól felszerelt, nagy lábterű Camrynál, és eddig elsősorban a nyugdíjas korúak autójának tartották.

Ezért is meglepő, hogy a következő generációt a Toyota meglehetősen agresszív formában tálalja. A bemutató ugyan csak a jövő héten lesz – pontosabban február 12-én, a Chicago Auto Show-n – de már most mutattak egy fotót az orráról, amelyen jól látszik, hogy a felújított Yarisról már ismert üvöltő száj-szerű alsó légbeömlőt kapja meg, ami elég gonosz tekintetet kölcsönöz az Avalonnak. Nem tudni, mennyire fog ez a megoldás bejönni a vásárlóközönségnek. A technika persze nem sokat változik: kétféle Avalont gyártanak majd, benzinmotorosat 3,5 literes, 268 lóerős V6-ossal és hatfokozatú automata váltóval, illetve hibridet, amelyet egy 2,5 literes, 154 lóerős négyhengeres benzinmotor és egy 140 lóerős villanymotor együttesen hajt.

Mivel alapvetően modellfrissítésről van szó, valószínűleg megtartják az Avalon jellegzetes, ötajtós formáját is, amely ebben a méretosztályban manapság nem épp elterjedt, csak a Hyundai és a Jaguar készít hasonló fazonú luxusmodelleket.