2015.02.05. 11:32

A Volkswagen 2004 óta gyártja a Caddyt lényegében változatlan formában, bár időről időre frissítenek rajta. Ezúttal is korszerűsítették a motorválasztékot, és az aktuális VW egyenruha vonalaihoz igazították a Caddy orrát. Ennek ellenére ez még ugyanaz az autó, amelyet tizenegy éve bemutattak, és ez nem is biztos, hogy baj, elvégre a szállítási igények keveset változnak az évek során, és a Caddy raktere még mindig bőségesen elegendő a kielégítésükre.

Annak érdekében, hogy mégse hasson elavultnak a típus, az elejét azért igyekeztek alaposan átszabni. A hűtőmaszk szélesebb, a fényszórók szögletesebbek lettek, a lökhárítókat is átszabták, sőt, még az autó oldalára is jutott egy extra él. Mindez azonban csak egy kicsit változtat az autó alapvető karakterén, épp annyit, hogy egy csoportképről, amelynek a közepén mondjuk az aktuális Golf és a Passat látható, ne lógjon ki. Más célja nem is igen lehetett a VW-nek, hisz az új orral a Caddy semmivel sem esztétikusabb, igaz, nem is csúnyább az elődjénél, de ebben a járműkategóriában nem is a szépség az elsődleges szempont, hanem a célszerűség.

Ennek megfelelően a külsőségeknél sokkal lényegesebbnek érezzük a műszerfal átalakítását, amely alapvetően befolyásolja a típus használati értékét. A Caddy műszerfala teljesen újnak tűnik, és érdekes módon az autó külső karakterétől eltérően meglehetősen szögletes vonalak jellemzik. Természetesen a fedélzeti rendszereket is aktualizálták, és a jobb felszereltségű változatokhoz az aktuális Golf multikormányát is megkaphatják a majdani vásárlók. A motorválasztékot is aktualizálják: már csak turbós benzinmotorokkal lesz elérhető a felújított modell. A háromhengeres, ezres TSI 102, a négyhengeres 1,2 literes TSI 84, az 1,4 TSI pedig 125 lóerővel kerül a Caddy orrába. Emellett négyféle TDI motort kínálnak a Caddyben, 75 és 150 lóerő közti teljesítménnyel.

Ezzel az alapos frissítéssel akár további öt évig a piacon tarthatják a Caddyt, anélkül, hogy hozzá kellene nyúlniuk a bevált alapokhoz. Ez pedig nem kis nyereség, hisz a Caddy nem csupán egy típus, de egész karosszéria-rendszer többféle hosszúságú és magasságú változattal, egy ilyet újra kialakítani pedig igen drága játék.