2015.02.06. 07:19

A QX30-ról egyelőre csak afféle kedvcsinálót közölt az Infiniti, hisz a bemutató Genfben lesz egy szűk hónap múlva, ám már ez az egyetlen kép is sokat elárul a típusról.

Bár már évekkel ezelőtt hallhattuk, hogy az Infiniti Mercedes alapú modelleket fejleszt, a munka első kézzel fogható eredményei csak most készültek el. A QX30 egyike lesz a fronthajtású MFA padlólemezre épülő modelleknek, méghozzá a Mercedes GLA-hoz hasonló kompakt szabadidő-autók közé érkezik. Az egyetlen gyári fotón hátulnézetből látható a típus, de a stílusa már ezen is egész jól átjön: a márkára mostanság jellemző komplikált formákkal találkozunk itt is, amelyek, kifejezetten érdekessé teszik még az autó hátsó részét is, pedig általában ez a tervezők egyik legnehezebb feladata. A lámpák mellett a kipufogóvégek is a formaterv szerves részét alkotják, ami még ma sem általános megközelítés.

Az új Infiniti március 3-án mutatkozik be a Genfi Autószalonon – ott nyilván több részletre is fény derül a tanulmány későbbi sorsát illetően.