Új versenygépet épített a BMW

2015.02.07. 07:01

Ami az álcázás ellenére azonnal feltűnik, az a jelentős futómű-szélesítés, de nem ez az M6-os alapú versenyautó egyetlen érdekessége.

Bár a DTM-sikerek talán nagyobb figyelmet kapnak a BMW-nél, az M részleg sportkocsi-programja is tovább fut. Most az M6-os egy változatán dolgoznak, amely a GT3-as kategóriába illeszkedik, de még csak a fejlesztés korai stádiumánál tart, így a gyári képeken is erősen álcázva látható. Az M6 alapvető jellegzetességei megmaradtak – például a 4,4 literes V8-as biturbó motor – de a részletek alaposan megváltoztak. Az oldalanként vagy tíz centivel kiszélesített karosszéria tömegét is alaposan lefaragták, állítólag nem nyom többet 1,3 tonnánál. A motor ugyan nem sokkal erősebb, mint az utcai változaté – valamivel több, mint 500 lóerős – de ezt a szabályok előírta szűkítővel tudja. A motorhoz hatfokozatú, kifejezetten versenycélra kifejlerszett szekvenciális váltót illesztettek.

Bár az új versenygépet már most megmutatták, úgy tudjuk, az idén még csak tesztelik és fejlesztik a típust, amely gyári színekben először a 2016-os szezonban bukkanhat fel, bár nem kizárt az sem, hogy már az idén felbukkan egy-egy kisebb jelentőségű futamon, próba-jelleggel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.