Egy G Merci igazán kemény arcoknak

2015.02.10. 16:17

Egymillió kanadai dollárért (218 millió forint) kínálja egy limuzin kényelmét és egy harckocsi biztonságát az INKAS új műve, egy páncélba húzott, felextrázott G63 AMG.

Az INKAS egy alig ismert tuningműhely Kanadából. Eddigi referenciamunkák alapján a műhely ügyfélköre könnyen leszűkíthető pénzszállító cégekre, hadseregekre, politikusokra és maffiózókra. A szélsőségesen biztonságos járműveket építő INKAS sok extrém munkán túl van már, legbrutálisabb kétség kívül a tavaly májusban bemutatott páncélozott Huron APC, amellett bármely Dartz kispályás matchboxnak hat. Legújabb munkájuk ez a G osztály.

A G63 AMG átalakításának látszólag három vezérvonala volt: legyen tágas, luxus és biztonságos. A 109 centivel megnyújtott tengelytáv hozadéka egy bárpult, ami az első üléssorról leválasztott utaskabin orrába került. Az extrák ezentúl a műfajban lassan sztenderdnek mondható elemeket tartalmazzák: műholdas tv-rendszer, fűthető-hűthető ülések, bőrkárpit, ledvilágítás része a kényelmi csomagnak. A kényelem mellé biztonság társul. A Mercedes szélvédőit mind golyóállóvá tették, a padlólemez véd az aknától, a pácélozás pedig a golyózáportól. Nem csak a passzív önvédelemről van szó: a tuningcsomagba kerül egy ehhez hasonló pisztolytartó rekesz is.

Egyelőre rejtély, hogy az alapból 2,5 tonnás G63 páncéllal hízlalt testét milyen erők mozgatják majd. Arról az INKAS még nem adott hírt, hogy az alap 544 lóerős, 5,4 literes, ikerturbós V8-ast megerősítik-e, vagy kénytelen lesz lemondani az eddig kiváló súly/teljesítmény arányról a teljes biztonságban utazó/autózó ügyfél.