Cápaorrú lett a Toyota sportkocsi

2015.02.12. 15:47

A GT86 ma messze a Toyota legizgalmasabb típusa, de úgy tűnik, a gyáriak erre is rátennének egy lapáttal. Ez látszik a 86 Style Cb nevű változaton, amely új orr-részt és kétszínű fényezést kapott.

A fura névből a Cb állítólag a Cool Beauty, azaz klassz szépség rövidítése, ami azért elég merész, még akkor is, ha az autó orra valóban szép – önmagában. A baj az, hogy a gömbölyded cápaorr sehogyan sem passzol a karosszéria hátsó szekciójának éleihez, így a sportkocsi csak bizonyos szögekből néz ki jól, más szögekből viszont egész zavaros az összkép. Persze nem csak az orr-részen változtattak, hanem az autó belső kialakításán és külső fényezésén is: a gép fekete tetőt kapott, új grafikájú műszereket és gazdagabb alapfelszerelést. Ám ezzel együtt a hangolását is megváltoztatták: visszavettek a GT86 feszességéből, ez egy kényelmesebb futóművű, könnyebben kormányozható változat puhányabb népeknek.

Mindennek ismeretében talán nem is szomorkodnánk annyira azon a tényen, hogy a Toyota a Style Cb-t csak Japánban forgalmazza majd, és ott is korlátozott példányszámban. Az viszont nem lenne rossz, ha ennek a cápaorrnak a stílusában készítenék el következő sportkocsijukat.