Óriási lesz az új Honda

2015.02.12. 11:03

Egyelőre csak gyári fotók kerültek nyilvánosságra, de ezek is sokat mondanak az új Honda Pilotról, amelyet Chicagóban mutatnak be a napokban.

A Pilot eddig szögletes formavilágú hobbiterepjáró volt, amelyet kifejezetten az amerikai piac elvárásaira szabott a Honda, de a következő generáció egész más karakterű jármű lett. Már azt sem egyszerű eldönteni, hogy milyen kategóriába tartozik, valahol félúton van a szabadidő-autók és az egyterűek között. Megtartotta az előbbiekre jellemző magas építést, ugyanakkor rövid orrával, hatalmas utasterével és három üléssorával egyértelműen a családi modellek közé igyekszik befurakodni. A forma emellett jellegzetesen Hondás, legalábbis az orr-rész fura kialakítása jól passzol a CR-V, a Jazz és a többi újabb típus stílusához – a japán tervezők láthatóan tartják magukat az egységes arculathoz, amelyet néhány éve kitaláltak.

A műszaki részletekről egyelőre nem árultak el sokat, de amerikai modellről lévén szó, több mint valószínű, hogy nagy négy- és hathengeres szívómotorokat építenek majd az orrába, automata váltóval, és első- vagy összkerék-hajtással, ahogy ez manapság már szinte kötelező odaát. Bár nem teljesen kizárt, hogy más piacokon is felbukkan az új Pilot, Európában aligha forgalmazzák majd, itt a legnagyobb Honda várhatóan a CR-V marad az Accord forgalmazásának leállítása után.