Eldőlt: Michelisz marad

2015.02.13. 12:17

Több hónapos kérdésre adott választ Michelisz Norbert. A túraautó-világbajnokságon tavaly negyedik Michelisz idén még nem lesz gyári hondás, de fontos területeken lesz szorosabb csapata, a Zengő Motorosport és a Honda viszonya.

Saját döntése volt, nem bánja, hogy marad – mondta Norbi a WTCC blognak. Hírek szerint a fizetése így a harmada-negyede lesz annak, amit a gyári csapatnál kereshetett volna, de ahogy fogalmazott, nem ez a legfontosabb kérdés. A jelenlegi támogatói kört együtt alakítottuk ki, és nem akartam megkockáztatni, hogy az én esetleges csapatváltásom befolyásolja az ő helyzetüket – tette egyértelművé, hogy a döntés érzelmi alapon dőlt el.

Két területen lesz jelentős előrelépés a tavalyi szezonhoz képest. A Honda Norbival kapcsolatos szándékát jelzi, hogy az eddigi összes idei tesztjükre elhívták, amiből kettőn vezethetett is. A szezon alatt aztán további lehetőséget kap, a 2015-ös költségvetési tervezetükben ugyanis hat teszt szerepel. A másik fontos terület az alkatrészellátás. A Zengő Motorsport és a WTCC-Hondákat fejlesztő JAS Motorsport e területen szorosabbra fűzi viszonyát, így a magyar csapat a tavalyi tempóhoz mérten lényegesen gyorsabban jut majd hozzá a friss fejlesztésekhez. Ettől még nem lettünk gyári csapat, hiszen az újításokat ugyanúgy meg kell vásárolunk, mint a többieknek – mondja Norbi.

Norbi 2015-ös autójának dizájnterve
Norbi 2015-ös autójának dizájnterve

A következő évet a Zengő Motorsportnál töltöm, de ugyanúgy megmaradt az esélyem, hogy 2016-ban a Honda gyári versenyzője legyek – zárta a WTCC blog – egyébként optimista hangvételű – interjúját. Hogy a karrierje szempontjából helyes volt-e a döntés, majd az eredmények megmutatják. A kilátások mindenesetre biztatóak, tudva, hogy a tavalyi körülményeknél messze jobbakkal indul idén, és már tavaly is csak a gyári citroenesek tudták megverni. Nem mellesleg Norbi jövő héten jön be hozzánk a szerkesztőségbe, ha van kérdése, amit szeretné, ha feltennénk, írja meg kommentben.