Szombaton és vasárnap zárva a Rákóczi híd

2015.02.14. 15:01

2015. február 14-én (szombaton) hajnali 3:30-tól előreláthatóan 15-én (vasárnap) este 8 óráig teljes hosszában lezárják a Rákóczi hidat, mert az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán, a hídon, valamint az új megállóhelyek aluljárója feletti pályaszakaszon terheléses vizsgálatot végeznek. Az autóval közlekedőknek javasoljuk a Budafoki út–Bogdánfy utca–Irinyi József utca–Petőfi híd–Ferenc körút–Üllői út–Könyves Kálmán körút kerülő útvonal használatát. A lezárás ideje alatt nemcsak gépkocsival, de kerékpárral és gyalogosan sem lehet átkelni a Rákóczi hídon. Ráadásul szombat-vasárnap az 1-es villamos egész nap rövidített útvonalon közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Mester utca/Könyves Kálmán körút között. A Közvágóhíd H végállomást a 103-as busszal érhetik el, amely hétvégén a Rákóczi híd helyett a Petőfi hídon át közlekedik.

Forgalomkorlátozások a közúti, a kerékpáros és a gyalogosforgalomban

2015. február 14-én (szombaton) hajnali 3:30-tól 15-én (vasárnap) előreláthatóan este 8 óráig terheléses vizsgálat miatt lezárják a Rákóczi hidat, továbbá Budán a Szerémi út–Prielle Kornélia utcai csomóponttól a hídig tartó, valamint Pesten a hídtól a Könyves Kálmán körút Gubacsi úti le- és felhajtójáig tartó útszakaszt. A híd vasárnapi megnyitása a munkavégzéstől függően a meghirdetett időpontnál hamarabb is megtörténhet, erről a BKK Facebook-oldalán adunk pontos tájékoztatást. Az autósoknak a hídlezárás idején javasoljuk a Budafoki út–Bogdánfy utca–Irinyi József utca–Petőfi híd–Ferenc körút–Üllői út–Könyves Kálmán körút terelő útvonal használatát.

A lezárás ideje alatt nemcsak gépkocsival, de kerékpárral és gyalogosan sem lehet átkelni a Rákóczi hídon.

Változások az 1-es villamos és a 103-as busz közlekedésében

Február 14-én (szombaton) és 15-én (vasárnap) az 1-es villamos egész nap rövidített útvonalon közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út végállomás és a Mester utca/Könyves Kálmán körút között. A villamossal nem érintett Közvágóhíd H végállomást a módosított útvonalon, a Rákóczi híd helyett a Petőfi hídon át közlekedő 103-as busszal lehet elérni. A 103-as busz az 1-es villamossal összehangolva, napközben a megszokottnál sűrűbben, 8-9 percenként közlekedik.

A 103-as autóbusz útvonala február 14-én és 15-én az alábbiak szerint módosul:

A buszjárat a Népliget M felé a Kelenföld vasútállomás M végállomástól a Rákóczi híd Dombóvári úti felhajtójáig a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, majd innen tovább a Dombóvári út–Pázmány Péter sétány–Goldmann György tér–Petőfi híd–Boráros tér–Soroksári út–Koppány utca–Gubacsi út–Könyves Kálmán körút felé haladva éri el a Népliget végállomást. A módosított útvonal ellenére megállóhely nem marad ki, a Közvágóhíd H-nál azonban saját megállója helyett a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös busz azonos nevű megállóhelyén áll meg.

A buszjárat Kelenföld vasútállomás M felé a Népliget–Hell Miksa sétány–Könyves Kálmán körút–Gubacsi út–Kvassay Jenő út–Soroksári út–Boráros tér–Petőfi híd–Goldmann György tér–Pázmány Péter sétány–Dombóvári út módosított útvonalon halad, majd a Dombóvári úttól tovább a megszokott vonalán. A módosított útvonal ellenére megállóhely nem marad ki, a Közvágóhíd H-nál azonban saját megállója helyett a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös busz azonos nevű megállóhelyén áll meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.