Úton a második platós Honda

2015.02.14. 07:03

A Honda elég komolyan meglepett mindenkit, amikor 2005-ben belépett a pick-upok piacára, méghozzá egy egészen formabontó típussal. A Ridgeline ugyanis megtartotta a márkára jellemző keresztben álló motoros, fronthajtású felépítést, ami a pick-up piacon teljesen szokatlan.

A személyautós karakterű, önhordó karosszériás, független felfüggesztésű modell pályafutása első négy évében egész sikeresnek tűnt, de 2009 óta az eladások egyszer sem haladták meg az évi húszezret az Egyesült Államokban. Így sokan arra tippeltek, hogy a Honda egyszerűen eltünteti a kínálatból a Ridgeline-t. Nem így lesz, ez már biztos: bár az első generáció gyártását már leállították tavaly, a Chicago Auto Show-n most mutattak egy vázlatot az utódjáról. Ez alapján a pick-up hasonló stílusváltáson megy át, mint a Pilot, amely terepjáróból egyterű-szerű Crossover lett. A Ridgeline vázlatán egy masszív, rövid orrú, tágas fülkéjű, és relatíve rövid platós autó látható, amellyel alighanem azokat igyekeznek megcélozni, akik inkább divatból tartanak platós autót, mint a munkavégzési képessége kedvéért.

A hírek szerint a típust még az idén bemutatják, de gyártani csak 2016-ban kezdik majd el. Valószínűleg nem csak formára, de műszaki tartalmát tekintve is nagyon sokban hasonlít majd a Pilotra, amely 3,5 literes V6-os motorral és első- vagy összkerék-hajtással készül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.