Kerítésnek csapta a kölcsön-Zondát

2015.02.15. 16:25

Van egy régi bölcsesség, amely azt mondja, hogy autót ne adjunk kölcsön. Ennek az igazságtartalmáról saját kárán bizonyosodhatott meg a skót Gareth Jones – méghozzá rögtön kétszer is.

Jones eredetileg Zonda S típusjelzéssel vette meg Paganiját, amely aztán egy balesetben elég rendesen megsérült, így újra felvette a kapcsolatot a gyárral. Egy jelentősebb összegért aztán újjá is építették a sportkocsit, méghozzá egyedivé alakítva, a tulajdonos monogramját viselve Zonda GJ lett belőle.

Sokáig azonban ennek sem örülhetett a tehetős skót: autója ismét úgy szenvedett balesetet, hogy ő maga nem volt a helyszínen. Nem tudni, kinek adta kölcsön, de az egészen bizonyos, hogy a kedves ismerős nem volt eléggé elővigyázatos. A rendelkezésre álló információk szerint jócskán túllépte a sebességkorlátozást, majd elvesztette uralmát a jármű felett. A képek tanúsága szerint egy kerítésnek csapódott, közben alaposan átrendezve annak környezetét is.

Bár a képekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, az azért biztosnak tűnik, hogy az anyagi kár jelentős, az autó orra és bal oldala egészen biztosan sérült. Mindenesetre ha Jones úgy dönt, megjavíttatja a Zondát – márpedig miért ne tenné? – egy tanácsunk azért lenne számára: a jövőben mellőzze a kölcsönadást, hiszen mindkétszer más törte össze méregdrága autóját.