Nissan, ami világít a sötétben

2015.02.15. 11:11

Okozott már nehézséget az, hogy megtalálja autóját egy sötét parkolóban? Vagy éppen jó lett volna jobban látszani a forgalomban? A Nissan már tudja, mi a megoldás, és a Leafen meg is mutatja.

A japánok azt mondják, elektromos autójuk fényezésénél nem az eddig megszokott módszereket, technológiákat használták. Többnyire szerves anyagokat, valamint a foszforeszkálást elősegítő stroncium-aluminátot alkalmaztak, de pontosabb információkat nem kívántak a nyilvánosság elé tárni.

Az eredmény egy olyan festék, amely a napsütést hasznosítva éjjel akár tíz órán át képes világítani, így könnyebben észlelhetővé tenni a Leafet. Az ígéretek szerint pedig a tartóssággal sem lesz probléma, ugyanis akár 25 éven át megőrzi ezt a tulajdonságát a fényezés.

Mielőtt azonban bárki is beleélné magát, hogy megrendeli a világító Nissant, el kell keserítenünk: egyelőre egyedi modellről van szó, a japánok pedig belátható időn belül nem is tervezik a sorozatgyártást.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.