2015.02.15. 09:23

Hamarosan új szupersportkocsival bővíti kínálatát az Aston Martin. Az első promóvideót már közzé is tették, de egyelőre csak két információmorzsát tudunk biztosra: Vulcannak fogják hívni, és márciusban, Genfben mutatják be a nagyközönségnek.

Az alig félperces videóban egyetlen villanás erejéig sem tűnik fel a Vulcan, a hangját azonban már hallhatjuk. Jelenleg tehát csupán az ígéretekre támaszkodhatunk – ezek szerint márpedig a valaha volt legkeményebb utcai Astonra számíthatunk, egészen erősen limitált szériában. Az sem elképzelhetetlen, hogy mindössze harminc példány készül belőle, amelyek nyilvánvalóan méregdrágán találhatnak gazdára.

A pletykák szerint a One 77-hez hasonlóan 750 lóerő körüli V12-es kerülhet a Vulcanba is. A súlycsökkentés érdekében azonban növelték a felhasznált szénszálas műanyagok arányát, és a beltérben is csak a legszükségesebb dolgok kapnak majd helyet. A külsőről ugyan eddig még sem teasert, sem pedig kémfotót nem láttunk, de azt azért sejteni, hogy az aerodinamika fontos szempont volt a tervezés során.

A márciusi Genfi Autószalonon teljes egészében leleplezik a Vulcant, akkor várhatóan a műszaki tartalomról és a várható árról is többet tudunk majd. A hírek szerint az a néhány kőgazdag szerencsés, aki megveheti a legújabb csúcs-Astont, autója mellé egyúttal vezetéstechnikai tréningekre és pályanapokra is belépőt vált.

A Vulcan elnevezés egyébként nem példanélküli a sportautók világában. Nem is olyan régen az Icona nevezetű kis olasz dizájncég fedte fel hasonló névre keresztelt modelljét, a Vulcanót.