Itt az első villanás a legdurvább Astonból

2015.02.23. 06:14

A múlt heti teaser-videó után most újabb kedvcsinálót tett közzé az Aston Martin – ezúttal azonban fel is villantják a Genfi Autószalonra tervezett Vulcan sportkocsit. Eddig csak azt tudtuk, hogy nagyon durva lesz, most azonban már a külsejéről is lehet némi fogalmunk.

Túlzásba persze azért nem viszik a bemutatást, arra néhány napot még várni kell. Azonban az alig félperces videóban láthatjuk az autó farát. Nagy diffúzor, tekintélyes hátsó szárny, oldalt kivezetett, lángokat szóró kipufogók, és izgalmas hang – ennyivel lettünk most okosabbak.

A műszaki tartalomról az a pletyka járja, hogy 750 lóerő körüli V12-est kaphat az autó, azonban a frissebb információk szerint az sem kizárt, hogy ezt villanymotorral (esetleg villanymotorokkal) hizlalják tovább. Végeredményben tehát akár a McLaren P1 GTR és a Ferrari FXX K riválisa is lehet.

A fent említett két szupersportautóhoz hasonlóan várhatóan a Vulcan is kizárólag zárt pályán lesz használható. Az a néhány tucat szerencsés, aki megengedheti magának a feltehetőleg igen erősen limitált példányszámban készülő gépet, exkluzív pályanapokon és tréningeken is részt vehet majd.

A Genfi Autószalonon minden bizonnyal kiderülnek a pontos részletek. A kiállításra egyébként a Vulcan mellett a Vantage szintén versenypályára szánt, GT3-as változatát is elviszik a britek.