Új sportkocsit mutat a Morgan

2015.02.25. 07:03

A Morgan egyike azon kevés brit sportkocsigyártó műhelyeknek, amely eddig minden nehézséget túlélt, pedig nagyjából ugyanazt kínálják hatvanöt éve: egy formás és megfizethető, bár ultrakonzervatív sportkocsit. De most – immár másodszor – úgy néz ki, megpróbálják korszerűsíteni a koncepciót.

Korábban a bandzsa Aero 8 típussal próbálták felfrissíteni a kissé dohos Morgan arculatot: a BMW V8-assal hajtott kétüléses gyors lett, és a cég mércéjével mérve ultramodern, ugyanakkor magán hordozta az összes stílusjegyet, amely a márkát jellemezte korábban, de 2010-ben leállították a gyártását. Azóta ismét csak az ősmodell eladásából él a cég, de a genfi bemutató előzetese azt sugallja, hogy ismét egy nagyobb, drágább modellel próbálják jövedelmezőbbé tenni az üzletet.

A képen szinte csak az autó sziluettje látható, amely hűen követi a megszokott vonalakat, de az arányokon látszik, hogy ez valami új. Az autó orra feltűnően hosszú, a hátsó része pedig szinte vízszintesen folytatódik a rövid kabintető mögött. Az egész autó azt sugallja, hogy nagyobb teljesítményű lesz, mint bármelyik eddigi Morgan, ugyanakkor a kerekek jellege alapján akár egy újabb elektromos sportkocsira is számíthatunk.

Akármit is rejt a régi-új forma, az biztos, hogy a Morgan nagy dobásra készül, aminek március 3-án lehetünk tanúki a Genfi Autószalonon.