2015.02.28. 12:42

Már számon tartani sem könnyű, a Honda mióta faragja és reszelgeti az új Civic Type R-t. A motor, a hajtáslánc már jó ideje kész van, de a külsőt, az aerodinamikai csomagot még csiszolgatták, mígnem alig két hete végre bejelentették: elkészültek.

Eddig azonban csak álcázott képeken, esetleg részletfotókon lehetett látni az autót, amelyről most lehullt a lepel. A worldcarfans.com-on jelentek meg az első olyan felvételek, amelyeken már nem takargatják a Type R-t. Bár még ezek sem mindent mutató, műtermi minőségű fotók, de az azért látszik, hogy a koncepciótól visszafogottabb, mégis agresszív kinézetű hot hatch érkezik.

Mivel a kétliteres turbómotor 280 lóerő körüli teljesítményre képes, a legdurvább gyári Civic pedig akár 270 km/h-val is szaggatja az aszfaltot, egyértelmű, hogy nem csak díszítésnek került az autóra a méretes hátsó szárny és a komoly diffúzor. Szintén nem dekorációs célt szolgál az első splitter, és a légbeömlőknek is megvan a maguk igen fontos szerepe. A Hondánál az ígéretek szerint a melegedésre fokozottan odafigyeltek, hogy a hosszabb vallatást is kibírja a Type R.

A bemutatót a Genfi Autószalonra tervezi a Honda, tehát a nagyközönség március 3-án láthatja leplezetlenül a sportos Civicet. Nem kizárt azonban, hogy már korábban felkerülhetnek a netre a gyári fotók és adatok.