2015.02.28. 09:40

Hivatalos Twitter-oldalán tette közzé az első fotót a Genfi Autószalonra ígért hobbiterepjáróról a Seat. A spanyolok a 2011-es IBX tanulmányautóból merítettek ihletet, és azt mondják, olyan lesz az újdonság, mintha a Leon nagyobb testvére lenne.

Az autóról korábban már többek közt az Alpokban és Dél-Európában is készültek kémfotók, ezek alapján valóban egy ötajtós, megemelt hasmagasságú Leonra számíthatunk. Igaz, felmerültek olyan hírek is, amelyek szerint csupán a teszteléshez kapta meg ezt a bódét a crossover, a végleges változat több ponton is eltér majd a tesztpéldányoktól.

Az viszont biztos, hogy az autó a Volkswagen-csoport moduláris MQB padlólemezére épül, gyártani pedig a Skoda csehországi üzemében fogják. A tervek szerint 2016-ban megy sorozatgyártásba, méghozzá évi százezres példányszámmal. Ez azt jelentené, hogy az Európában értékesített Seatok tíz százaléka hobbiterepjáró lenne.

A Nissan Quashqai vetélytársának szánt modellt a március 3-án kezdődő Genfi Autószalonon mutatják meg először a nagyközönségnek. Akkor minden bizonnyal műszaki részleteket is megismerhetünk róla.