2015.03.02. 18:22

Korábban csak két sziluettfotót mutattak a két vadiúj Suzuki tanulmányról, amelyekből a sok minden nem derült ki az autók jellegéről. Most azonban két rendes világítsában készült képen is megnézhetjük mindekettőt, amelyeket a Suzuki rajongók Instagram oldalára töltöttek fel.

A minőségük ugyan nem az igazi – láthatóan nyomtatásból szkennelte valaki a két gyári képet – a de egyértelműen látszanak a fontos részletek. Ezek alapján az iK-2 akár a Swift utóda is lehetne, bár annál látszólag legalább fél számmal nagyobb, azaz az aktuális négy méter körüli városi kisautók – a VW Polo, a Ford Fiesta, a Peugeot 208 – közvetlen vetélytársa lehetne. A formát láthatóan igyekeztek sinamikussá tenni, és úgy tűmik, a Suzukinál új hűtőmaszkokkal is próbálkoznak – ezek egyike kerüt az iK-2 orrára.

Az iM-4 sokkal jobban passzol a Suzuki eddigi stílusához: magas, keskeny és viszonylag rövid dobozautó, amely még a masszív szélesítések és az azok alól kilógó nagy kerekek ellenére is csak mérsékelten tűnik sportosnak. Itt egy egyszerűbb, de emiatt nyilván kevésbé megosztó hűtőmaszkkal próbálkoztak, viszont a hátsó ajtóoszlop környéke egész érdekes az oldalablakok lecsapott alsó sarkaival. Itt még a felül egyenesen elvágott ablaksáv is felbukkan, amely a Swiftre már két generáció óta jellemző.

A Suzuki az elmúlt évtizedben alig készített olyan tanulmányautót, amelyből aztán ne lett volna szériamodell, így számíthatunk rá, hogy a két modellből akár egy-két éven belül sorozatgyártású Suzuki lesz.