Máris rekorder lett az új Type R

2015.03.08. 11:22

A Honda néhány napja, a Genfi Autószalonon mutatta be az első turbómotoros Type R-t. Azt már előzetesen is sejteni lehetett, hogy korunk egyik legjobb hot hatch-e érkezik, azonban végül még a várakozásokat is felülmúlta a sportos gép. Teljesítménye a 300 lóerőbe is belekarcolt, egészen pontosan 310 lett.

Ehhez a teljesítményhez persze megfelelő futómű és a Brembo külön erre a célra fejlesztett fékei is társultak. Minden adott tehát ahhoz, hogy ne csak a számháborúban, hanem a versenypályán is nekifeszüljön riválisainak a Type R. A japánok el is vitték a Nürburgringre, ahol az összes kategóriatársnak adtak egy nagy pofont, és elhódították a leggyorsabb elsőkerékhajtású autó címét.

Ez a rekord korábban a Renault Megane RS 275 Trophy-R-é volt, a 7:54.36-os köridőn azonban közel négy másodpercet faragott a Honda. 7:50.63 – igen meggyőző a Zöld Pokolban. Maga a videó egyébként még tavaly májusban készült, de ahogyan magát a végleges modellt, úgy ezt is sikerült egészen mostanáig rejtegetni.

Annyi csúsztatás persze van a sztoriban, hogy ezt a kört még nem a sorozatgyártású Civic-kel futották, éppen ezért meg is ígérték, hogy hamarosan a széria Type R-t is ráeresztik az aszfaltcsíkra. A cél pedig nem más, mint hogy tovább faragjanak a frissen felállított csúcson.