Michelisz hatodik az idénynyitón

2015.03.08. 20:11

Ha a szombati időmérő rémálomszerű volt, akkor a vasárnapi első futam álomszerűen alakult Michelisz Norbert számára. A Zengő Motorsport magyar versenyzője a tegnapi technikai problémák után csak a 17. helyről vághatott neki a túraautó-világbajnokság idénynyitójának, végül azonban pontszerző helyen zárt.

Fotó: zengomotorsport.hu
Fotó: zengomotorsport.hu

Norbi már a rajtot követően javított öt helyet, majd folytatta a felzárkózást. Megelőzte többek közt D'Astét és Coronelt is, azonban a jó eredményhez szükség volt némi szerencsére is. Többen kicsúsztak, Bennanit és Ma Csing-Huát pedig áthajtásos büntetéssel sújtották. A végére így Michelisz egészen a hatodik helyig szárnyalt, előtte a negyedik-ötödik helyen két márkatársa, Monteiro és Tarquini végeztek.

A tavalyi szezonhoz hasonlóan egyelőre idén is megvan a Citroenek egyeduralma. A címvédő argentin José María Lopez behúzta idei első hazai versenyét, mögötte Muller és Loeb futott be. Folytatás 20.30-kor.

Frissítés:

A második versenyen nem sokkal a rajt után egy biztonsági autós szakasz következett. Miután a safety car elhagyta a pályát, Norbi a hetedik helyen autózva próbált zárkózni Monteiróra, közben a mezőny elején López kergette Loeböt. A tizedik körben Muller forgatta ki Bennanit, így a marokkói pozíciót vesztve Michelisz mögé került. A magyar versenyző nem tudta sokáig tartani a gyorsabb citroent, majd rögtön megkapta a nyakába Ma Csing-Huát is. A kínaival kemény csatát vívtak, egy oda-visszaelőzést követően Michelisz maradt elöl.

A második versenyt Sebastien Loeb nyerte, López ezúttal nem tudta beérni csapattársát, de a második helyet azért magabiztosan hozta. A dobogó harmadik fokára legjobb hondásként Monteiro állhatott fel, megelőzve Tarquinit. Michelisz Norbert Bennani mögött, a hatodik helyen futott be. A borzalmasan sikerült időmérőt követően ez a két hatodik pozíció kiemelkedő teljesítményt jelent a magyar pilótától.

Update: Norbit a második futamon egy hellyel hátrébb sorolták, a Maval való ütkézése miatt.