Kiderült, mikorra várható az új Land Rover Defender

2015.03.12. 06:09

Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a Defendert valahogy pótolni kell, hisz ez a modell az egész Land Rover legenda alapja. Az viszont évtizedek óta okoz fejfájást a márka tulajdonosainak, hogy mivel váltsanak le egy ilyen legendát, amely ugyanakkor már jellegében sem tűnik korszerűnek.

A gondot az jelenti, hogy a Defenderhez hasonló, igazán spártai munkaterepjárók piaca meglehetősen korlátozott, és ez mutatkozott meg az ős-Land Rover eladásaiban is. Az alumíniummal burkolt modellből még a legenda-státusz ellenére sem tudtak annyit eladni soha, ami egy új modell kifejlesztésének megtérülésével kecsegtetne. A koncepció felhígításával azonban azt kockáztatnák, hogy a Land Rover arculata csorbul. Ennek ellenére úgy hallani, ezzel próbálkoznak. Olyan kis szabadidő-autó érkezne a Defender helyére, amely terepen nem sokkal rosszabb, közúton viszont sokkal jobb, hozza az előd stílusát, de olcsóbban gyártható és sokkal kényelmesebb. Ennek érdekében valószínűleg önhordó alumínium karosszériát kap a típus, és független kerékfelfüggesztést. Talán így kevésbé lesz alkalmas expedíciós, vagy erdészeti járműnek, viszont a Jeep Wranglerhez vagy a Mercedes G osztályhoz hasonlóan sikeres lehet a polgári vásárlók körében.

A brit sajtó hírei szerint egy prototípust várhatóan már 2016-ban megmutatják, és a reakcióktól függően akár már 2018-ra elkészülhet az új Defender. A sietség érthető is lenne, hisz az aktuális Defender gyártása az idén decemberben leáll, viszont szükség volna egy markáns stílusú utódra, amely a továbbiakban meghatározza a Land Rover márka stílusát.