Hamiltoné az első rajtkocka az idénynyitón

2015.03.14. 08:12

Bár a Manor csapata az utolsó pillanatig bizakodott, valós esély már nem volt arra, hogy pályára guruljanak az időmérőn. Így végül 18 versenyző vághatott neki a kvalifikációnak Ausztráliában. A sort Romain Grosjean nyitotta meg. Lewis Hamilton és Nico Rosberg könnyedén nyerte meg a Q1-et, a kiesők közé a manoros Stevens és Merhi mellett Ericsson, Button és Magnussen került.

A Mercedesek a Q2-ben is magabiztosan hozták az első két pozíciót, mögöttük az első ferraris idényét megkezdő Sebastian Vettel csípte el a harmadik helyet. Bottas a hajrában befért a negyedik helyre Räikkönen elé. A harmadik szakaszba jutott még Massa a Williams-szel, Grosjean (Lotus), Sainz (Toro Rosso), Ricciardo (Red Bull) és Maldonado (Lotus). Néhány századdal maradt csak le a Q3-ról a brazil Felipe Nasr és a holland Max Verstappen.

A Q3-ban is úgy tűnik, megmarad a Mercedes fölénye, mögöttük pedig a Ferrari és a Williams küzd a pozíciókért. Hamiltont ma nem lehetett megverni, csapattársa, Rosberg bő fél másodpercet kapott. Csak ők ketten fértek be 1 perc 27 másodperc alá. A harmadik rajtkocka a williamses Felipe Massáé lett, aki megelőzte a ferraris Vettelt és Räikkönent is.

1. Lewis Hamilton - Mercedes

2. Nico Rosberg - Mercedes

3. Felipe Massa - Williams

4. Sebastian Vettel - Ferrari

5. Kimi Räikkönen - Ferrari

6. Valtteri Bottas - Williams

7. Daniel Ricciardo - Red Bull

8. Carlos Sainz - Toro Rosso

9. Romain Grosjean - Lotus

10. Pastor Maldonado - Lotus

11. Felipe Nasr - Sauber

12. Max Verstappen - Toro Rosso

13. Daniil Kvyat - Red Bull

14. Nico Hülkenberg - Force India

15. Sergio Perez - Force India

16. Marcus Ericsson - Sauber

17. Jenson Button - McLaren

18. Kevin Magnussen - McLaren

19. Will Stevens - Manor

20.Roberto Merhi - Manor