2015.03.15. 07:27

A Forddal vagy a General Motorsszal társulhat a közeljövőben a Fiat. Erről a lehetőségről az olasz márka első embere, Sergio Marchionne beszélt egy interjúban. Igaz, a másik oldal képviselői egyelőre cáfolnak.

Marchionne vezérigazgatóként jelentős szerepet játszott abban is, hogy a Fiat nemrég felvásárolta a Chryslert, most pedig újabb megoldásokat keres a fejlesztés és gyártás költségeinek csökkentésére. Egy ilyen összefogás nagy segítséget jelenthetne az alternatív hajtások és önvezérlő rendszerek fejlesztésében – ezeken a területeken az olaszoknak lenne mit behozniuk más, tradicionális gyártókkal szemben, ráadásul olyan új szereplők is beszállnának a versenybe, mint a Google.

Azt ugyanakkor maga Marchionne is elismerte, hogy bár folyamatosan megy az ötletelés, egyelőre azonban semmilyen konkrétum nincs az ügyben. Ötletként a Ford, valamint a General Motors merült fel, mint lehetséges partner. A PSA-konszernnel kapcsolatban már nem olyan lelkes az olasz cégvezető, a Volkswagennel való tárgyalásokat pedig egyértelműen tagadja.

Egy estleges összeolvadás persze nem csupán a Fiat-Chrysler Automobiles vezetőin múlna. Márpedig a Ford és a General Motors vezetői egyelőre cáfolják a közös jövő lehetőségét.