Még elegánsabb Aston Martin

2015.03.17. 16:43

Talán nem véletlen, hogy Henrik Fisker a nevét viselő autógyár bukása után ismét alkot, nem is akárhogy. Most egy Aston Martin Vanquish V12 kupét rajzolt át, ha lehet, még elegánsabbá, méghozzá anélkül, hogy a márka stílusán egy szemernyit is változtatott volna.

Ahogy korábban a Mustangot, ezt a brit sportkocsit is a Galpin nevű amerikai cég biztosította Fisker számára, aki teljesen átdolgozta kívül-belül. Elsősorban az autó farán változtattak, amely így könnyedebb, elegánsabb lett, mint korábban. A hátsó ablak és a hátsó oldalablakok sziluettje egész más, mint eredetileg, szemből pedig az új mintázatú hűtőmaszk, az eltérő lámpák, légbeömlők és kopoltyúk változtatnak az eredeti karakteren. Szavakkal nehéz is leírni a hatást, de egyáltalán nem érezzük, hogy Fisker munkája rontott volna az összképen. Az 51 éves tervezőnek persze nem idegen a feladat, hisz az Aston Martinnál is dolgozott, ő rajzolta egyebek közt a DB9 és a V8 Vantage eredeti formatervét is.

A belső teret sem hagyta érintetlenül a neves tervező. A legfeltűnőbb megoldás az ívbe hajlított kijelző, amely a Panasonic egy kísérleti modelljének első alkalmazása. A kijelző miatt láthatóan a középkonzol elrendezése is változott, a hátsó üléseket elválasztó könyöktámaszba pedig pezsgőtartó zsebek kerültek.

A Galpin Aston Martin által megvalósított átalakításokat egyetlen autón végzik el, ezt állították ki az Amelia Island Concours d'Elegance-on, és egyelőre úgy néz ki, nem is tervezik eladni, viszont Fisker szerint egyedi megrendelés alapján néhány példány készülhet, persze az egyedi tárgyakhoz méltó csillagászati áron.