Még idén jön az új Transporter

2015.03.19. 17:31

Az új Transporter bemutatóját jövő hónapban tartják Amsterdamban. A hatvanas-hetvenes évek jellegzetes kisbuszának hatodik generációja a vázlatok alapján bőven merített a korábban bemutatott Tristar tanulmányból.

A platós tanulmány az első összkerékhajtású modell, a T3 Syncro harmincadik jubileumára készült. Bár a T6-ról egyelőre csak egy hátulnézeti vázlat áll rendelkezésünkre, a Tristar orrával nem nehéz elképzelni a teljes autót. Hogy a lemezek alatt mire számítsunk, szintén nem lesz teljesen újdonság: a Tristar kapcsán kétliteres, 201 lóerős TDI motort és DSG váltót emlegettek. Persze ez minden bizonnyal csak a csúcs.

VW Tristar 1

A személyszállító Transporterek továbbra is Hannoverben készülnek majd, ahogy elődjei. A jelenleg futó T5 már 11 éve van a piacon, amiből arra következtethetünk, hogy nem csak egy alapos ráncfelvarrás vár a a mikrobuszra, mint a kistestvér Caddy esetén történt, hanem tényleg egy új modellt mutatnak a hollandoknál.

A T6 érkezésén kívül egy másik érdekes hír is kering a Transporterrel kapcsolatban. Négy éve, 2011-ben, a Genfi Autószalonon bemutatott a Volkswagen egy Bulli (ez a német beceneve a Transportereknek) nevű hatfős tanulmányt, ami az első generáció stílusjegyeit hordozta magán. Méretben ez közelebb is állna az 1950-től gyártott elődhöz, azaz jóval kisebb lenne, mint az érkező T6. Valószínűleg a Golfhoz és a Touranhoz hasonlóan, MQB-platformra épülne a retró szabadidőautó. Ráadásul korábban tisztán villamos hajtást ígértek. A Transporter típus idén 65 éves, logikus lépés lenne erre a témára felfűzni a Bulli bemutatóját.