Autógyártásba fogna a Virgin alapítója

2015.03.20. 11:18

A milliárdos befektető, aki tucatnyi iparágba belekóstolt már, mintegy 400 cég tulajdonosa, és egyebek közt olyan kockázatos vállalkozásokat is támogat, mint a polgári űrrepülő-fejlesztés, elhintette, hogy az autógyártással is megpróbálkozna.

Branson Miamiban, a Formula E futamon említette a tervet – ahol a Virgin is saját csapatot indít – és bár erősen a feltételes módban fogalmazott, sok más vállalkozása is hasonló mondatokkal indult. „Több olyan tervezőcsapattal is kapcsolatban vagyunk, amelyek elektromos autók fejlesztésével foglalkoznak. Ki tudja, a Virgin hamarosan akár a Tesla vetélytársává is válhat.” - mondta, majd hozzátette, a Formula E szereplés jó előszobája lehet a majdani utcai autógyártásnak.

A Virgin egyébként ritkán alapít céget a nulláról: ha valóban beszállna az autógyártásba, Branson nyilván megkeresné azt a vállalatot, amely a megfelelő anyagi háttérrel valóban a Tesla riválisává nőhet. Azt persze nehéz megmondani, hogy melyik lehet a legesélyesebb felvásárlási célpont, hisz a legtöbb villanyautó-fejlesztő cég a Teslán és a nemzetközi autógyártókon kívül apró vállalkozás, ahol legfeljebb néhány tucat autó épülhet éves szinten. Ám néhány éve még a Tesla is pontosan itt tartott, így akár egy Detroit Electricből vagy Venturiból is kinőhet egy valóban versenyképes Tesla kihívó.