Az Audinak nem kell felfújt modell

2015.03.20. 17:39

A Mercedes B osztály után a BMW is elkészített két egyterűt, a 2-es Active Tourert és Gran Tourert, így mindenki készpénznek vette, hogy az Audi, amely lassan átveszi a vezetést a prémium-piacon, szintén készít egy efféle modellt. Ám úgy tűnik, nem így van.

Pedig nem tartana semeddig elkészíteni a VW Touran Audi fazonú változatát, hisz csupán egy korszerű, kész modellt kellene egy kicsit átdolgozni, ahogy a VW Polo-Audi A1 vagy az Audi A3-VW Golf párosok esetében is tették. Ám az Audi fejlesztési igazgatója, Ulrich Hackenberg épp a Touran létezésével magyarázta, hogy nem mennek el ebbe az irányba: azt mondta, az egyterű kategóriát meghagyják a Volkswagen márkának.

A BMW és a Mercedes mögött persze nem áll tucatnyi másik márka, ahogy az Audi mögött, így nem volt választásuk: mivel részt akartak az egyterű-szegmensből, be kellett umtatniuk ilyen típusokat is. Ez azonban nem volt feltétlen a megfelelő döntés, a fronthajtású 2-es Active Tourer és Grand Tourer láttán a kritikusok egy része legalábbis epét hányt, majd belemártotta a tollát. A B osztály talán nem kapott annyi kritikát a formája miatt, de azt sem az eleganciája miatt szeretik – talán ez is közrejátszott, hogy az Audi az R8-ashoz hasonló sportkocsikkal és az A8-ashoz hasonló luxusmodellekkel nehezen felépített márkaarculatát nem tenné kockára egy ügyetlen arányú családi egyterűvel.

A tervek szerint most az aktuális divatnak inkább megfelelő szabadidőautó-kategória bővítésére koncentrál a gyártó, a következő fejlesztéseik egyike a Q1-es modell lesz.