A Mercedes újdonsága, a GLE

2015.03.26. 13:20

Az újdonság persze nem akkora, ahogy az új név alapján sejthető: a GLE nem más, mint egy átnevezett M osztály, egy alapos modellfrissítés után. A névváltoztatást azért hajtja végre a Mercedes, hogy az új elnevezés passzoljon abba a jelölésrendszerbe, amit nemrég kitaláltak.

A frissítés egyébként az ilyenkor megszokott változtatásokat tartalmazza: átszabott orr-részt, lámpa-belsőket és lökhárítókat, néhány kisebb belsőtéri módosítást – ezúttal például új kormánykereket és fedélzeti információs rendszert – valamint frissített motorválasztékot.

Kétféle benzines és kétféle dízelmotorral gyártják majd a hétköznapi változatokat. Háromliteres, 333 lóerős ikerturbós V6-os és 4,7 literes, szintén két turbófeltöltős 435 lóerős V8-as benzines, valamint 2,1 literes, 204 lóerős négyhengeres és 3 literes, 258 lovas V6-os turbódízel alkotja majd a választékot. Ezen felül készül majd kétféle AMG kivitel is ugyanazzal az 5,5 literes V8-assal, az egyik 557, a másik 585 lóerővel. Lesz konnektoros hibrid is, a GLE 500e, ebbe hathengeres benzinmotor és egy villanymotor kerül.

A GLE-t természetesen Észak-Amerikában mutatják be, hisz egyrészt itt várják a legnagyobb keresletet iránta, másrészt itt folyik a gyártás is. Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy az új név hogy hat majd az eladásokra, hisz az M osztály volt a Mercedes első nagy szabadidő-autója, kialakult ügyfélkörrel, de úgy tűnik, a gyáriak nem félnek tőle, hogy az új elnevezés piacvesztéshez vezethet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.