2015.03.31. 17:59

Az új A4-es Audi, ami már az MLB platformra épül, hivatalosan csak a jövő évi Frankfurti Autószalonon mutatják be, de most készült három fotó az autóról. Az egyiken az autó bal első sarkát, a másikon kettőn a műszerfalat és a középkonzolt látjuk. Kormány még nincs az autóban.

A külső képen jól látszik az új, ledes fényszóró, ami sokkal agresszívabb jelleget kölcsönöz az éleivel, mint a korábbi lekerekített formájú. A hűtőrácsnak csak a sarka lóg bele a képbe, de ebből már kikövetkeztethetjük, hogy az új TT-hez hasonló, középen kiszélesedő, hatalmas, hatszögletű légbeömlő feszít majd az A4 orrán is.

A másik két képen jól látszik, hogy a belteret is teljesen újratervezték, ez egyáltalán nem hasonlít a TT belsejére. Egy hatalmas betétet kapott a műszerfal alsó része, ami várhatóan több színben, anyagfajtában (fa, alumínium, zongoralakk?) változik majd, felszereltségtől függően. Az MMI, azaz a fedélzeti rendszer kezelőit pedig a váltókar elé költöztették. A műszerfal tetején látható kijelző remélhetőleg el is bújik, amikor nincs rá szükség.

Az új A4 várhatóan könnyebb lesz, mint elődje. A híresztelések szerint, a benzines és dízel motorok mellett lesz dízelhibrid is, ráadásul összkerékhajtással. A technikai alkotóelemek adottak, a 2.0 TDI e-tron quattro állítólag 326 lóerőt tudna. Kérdés, hogy az akkumulátorcsomag és a hátsókerékhajtás mellett mennyi hely marad a csomagoknak.

A képek forrása az autohome.com.cn