2015.04.06. 17:02

A Mercedes hosszas titkolózás és információcsöpögtetés után tavaly ősszel végre bemutatta legújabb sportkocsiját, az AMG GT-t, amelynek még durvább változata a GT S. Az újdonság feltűnt aztán állatmesében és rémálomban is, most pedig kerékpárt ihletett.

A Rotwild bicikligyártó az AMG partnereként készítette el GT S névre keresztelt mountain bike-ját. A pillekönnyű váz sárga-fekete fényezést kapott, a kezelőszervek pedig szénszálas műanyagból készültek. A 29 colos kerekeken Continental Race King gumik feszülnek, a megállásról pedig különleges Formula AMG R1 Racing FCS féktárcsák gondoskodnak.

Tobias Moers AMG-elnök szerint a két gyártó között a németes precizitás, a versenyszellem és a hibátlan formaterv jelenti a kapcsot. Ennek jegyében a Rotwild GT S sem csupán szabadidős tevékenységekre, hanem akár versenysportra is alkalmas.

Az AMG-bringa persze igen limitált példányszámban készül, mindössze száz darabot terveznek belőle. Épp ezért persze olcsó sem lesz: egy-egy GT S-ért 9 990 eurót, azaz mintegy hárommillió forintot kérnek el.