2015.04.07. 16:27

A Peugeot érdekes alkalmat talált a Foodtruck tanulmány bemutatására. A milánói Design Week-en mobil bisztróként üzemel majd. Így talán fel sem tűnik senkinek a valódi jelentősége: ezt a formát először látjuk, és nem kizárt, hogy akár egy széria haszonjármű előfutára lehet.

Hasonló fazonú haszonjárműve a Peugeot-nak eddig nemigen volt: a Foodtruck ránézésre valahol az Expert és a Boxer között lehet méretben, bár a méretadatok nélkül nehéz lenne megmondani, hogy melyiknek felel meg inkább. A formavilága viszont már az aktuális Peugeot személyautók arculatát követi, ami a márka haszonjárműveire egyelőre nem igazán jellemző. A tanulmányhoz persze egy stílusban passzoló utánfutó is jár, ami aligha kerülhet gyártásba, viszont szükség van rá ahhoz, hogy a konkrét jármű betölthesse rendeltetését.

A Foodtruck ugyanis nem más, mint egy guruló talponálló, komplett konyhával, amely a Le Bistron du Lion, azaz az Oroszlán bisztró nevet kapta. És bár először a milánói Design Week-en lehet majd kipróbálni, hogy hogyan is főznek benne, a valódi célja az, hogy a Milánói Világkiállításon népszerűsítse a Peugeot márkát, a látogatók hasán keresztül is. Az autó belsejét egyébként egy mozgó éttermek építésére specializálódott francia vállalat, az Euromag tervezte és kivitelezte, úgy, hogy az az összes európai előírásnak megfeleljen.

A konyhában két grill-lap, négy elektromos főzőlap, egy fritőz és a hozzájuk tartozó szellőzőrendszer szolgál az ételek elkészítésére, de beépítettek egy 400 literes hűtőszekrényt az étel-alapanyagoknak, egy 350 literes hűtőt az italoknak, valamint egy kávégépet is. Ezen felül az autó magával hord néhány asztalt és napernyőt is – mintegy 30 vendég számára –, valamint van benne DJ pult és egy 46 hüvelykes képernyőt is beépítettek az egyik kihajtható oldalfalba.

A Design Week április 14-én kezdődik, de a nagy fellépés, a Milánói Expó május 1-jétől október 31-éig tart. A gyáriak szerint egyébként onnan jön a Foodtruck ötlete, hogy Peugeot márkanéven az autókon kívül konyhai- és evőeszközök is készülnek.