Újabb Honda szűnik meg

2015.04.10. 06:21

A Honda Crosstourt már a megjelenésekor is ekézte a szaksajtó, és úgy tűnik, soha nem is kedvelték meg a vásárlók, így a gyártó nem vesződik vele tovább.

Volt egy pillanat, amikor a Hondánál – talán a BMW X6 sikerein felbuzdulva – úgy gondolták, a bogárhátú, ötajtós formáé lesz a jövő. Készítettek is két ilyen autót, az drágább és radikálisabb Acura ZDX-et és a praktikusabb Honda Crosstour-t. Az előbbi gyártását már két éve leállították, annyira nem fogyott, és most ugyanerre a sorsra jut a Crosstour is, amely egyébként pontosan annyira volt érdekes, mint bármelyik amerikai Honda Civic szedán – magyarul semennyire.

A történethez persze az is hozzá tartozik, hogy a Honda a Crosstour nem egyedül az elhibázott koncepciónak köszönheti a bukást. A lehető legrosszabb időpontban mutatták be: 2009 végén még durva mélyrepülésben volt az amerikai autópiac az egy évvel korábbi pénzügyi összeomlás után, azaz amikor még új volt, a típus nem tudta megalapozni a későbbi – be nem következett – piaci sikert.

Nem ez az egyetlen modell, amely mostanság hasonló sorsra jut: a Honda mintha szabadulni próbálna kevés forgalmat generáló modelljeitől – így például az európai Accordnak sem lesz közvetlen utódja, ha igazak a hírek.