Amerikai őrület terepre

2015.04.11. 18:34

A Ford SVT Raptorának alapjaira készítette el Baja 700-asát a Shelby. Külsőre igazán nagy változásokat nem fedezhetünk fel a pick upon, eltekintve a motorháztetőn futó gyorsítócsíkoktól, az orr-részen elhelyezett led-soroktól és a BF Goodrich K02-es terepgumijaitól.

Az igazi okosság a motorháztető alatt van, ott ugyanis a 6,2 literes V8-asra akasztottak egy jókora kompresszort és kicserélték az injektort is. A kipufogórendszert sem hagyták érintetlenül, a módosítások pedig így összességében elég komoly teljesítménynövekedéshez vezettek. A Baja 700 – mint azt a neve is jól mutatja – nagyjából hétszáz lóerő leadására képes. A durva igénybevételre számítva a futóművet is megerősítették.

A beltérben nem maradhattak el a bőrülések sem, de átfaragták a műszerfalat és újragondolták a kárpitokat is. Emellett a limitált szériára utaló plakettek is helyet kaptak itt – a Baja 700-asból ugyanis mindössze ötven darabot készítenek, ezek mindegyikét sorszámozzák. Aki szeretne magáénak tudni egy-egy példányt, jobb, ha máris elkezd spórolni, vagy mélyen a zsebébe nyúl: csak maga az átalakítás 45 ezer dollárba (12,5 millió forintba) fáj, és mindenek előtt még az alap-Raptort is meg kell venni.

Akit a brutális teljesítmény és a rettentő magas ár sem tántorít el, akár már most is leadhatja megrendelését a Shelby American weboldalán, vagy telefonon. Azt azonban egyelőre nem tudni, mikor kerülhetnek forgalomba az első példányok.