A Mini randa szemüvege maga a csúcstechnika

2015.04.15. 06:17

Az ötlet nem új: tulajdonképp egy korlátozott felhasználású Google Glassnak tekinthető, amit a Mini és a Qualcomm tervez bemutatni Sanghajban. A csomagolás persze más: a Mini Augmented Vision nevű készüléke vaskos, aranykeretes, közepesen ízléstelen borzadály, viszont amit tud, az nem rossz.

A csajok ruháján ugyan nem lát át, viszont az autó karosszériáján igen: az autóba épített kamera képeit felhasználva mutatja meg, mi az, amit a vas kitakarna a látótérből, és ez életmentő lehet. Az már inkább csak a kényelmet szolgálja, hogy a sofőr látóterébe vetít egy csomó információt, így a sebességet és a navigáció útmutatásait, bár ezzel tulajdonképp ugyanazt nyújtja, amit a szélvédőre vetítő kijelzők egy ideje már kínálnak nagyobb és drágább autókban.

A Mini egyelőre nem ígéri, hogy a koncepciót szériagyártmányként kínálja, ők is inkább afféle tech-demónak szánják, amelyen megmutathatják, milyen lehetőségeket rejt a ma csúcstechnikája a közeli jövő számára. Nem is biztos, hogy baj, hisz ha gyártanák, néhány évig biztos ilyen nevetséges szemcsikben feszítene minden hipszter Mini-tulajdonos, ami könnyen alááshatná a márka nehezen megszerzett jóhírét.