Venucia: izgalmas ígéret Kínából

2015.04.15. 15:27

A Venucia, vagy kínai átírással Kai Chen szinte teljesen ismeretlen volt eddig Kínán kívül, pedig nem kezdők állnak mögötte. Ez ugyanis a Nissan és a Dongfeng Motors vegyes vállalatának almárkája, amely eddig elsősorban az egy generációval korábbi Nissan Tiida többféle változatát kínálta. Most azonban egy érdekes tanulmányt terveznek kiállítani.

Az újdonság nevét még nem ismerjük, de az eddig közölt vázlatok alapján arról lehet elképzelésünk, hogy milyen lesz a formája. Ötajtós, de erősen kupé-forma járműről van szó, de szokatlanul rövid hátsó túlnyúlással és hosszú tengelytávval. Az elég egyértelmű, hogy itt a célszerű értékek egy részét is feláldoztak a stílus kedvéért, de ez nem is feltétlenül baj egy olyan márkánál, ami olcsó és praktikus, de nem épp mutatós autókból próbál megélni.

Az persze megjósolhatatlan, hogy a rajzokhoz képest mennyi minden változik, mire elkészül a kézzelfogható a tanulmány. És tényleg nem kell sok, hogy összeomoljon az esztétikai összhang, elég egy garnitúra kisebb kerék, rövidebb tengelytáv, vagy más arányváltozás, hogy vonzóból taszítóvá váljon az összkép. Hogy végül milyen is lesz a Venucia, az pedig csak április 20-án derül ki, akkor nyílik ugyanis a Sanghaji Autószalon.