Scirocco GTS: a dögös VW?

2015.04.16. 17:06

A Sanghaji Autószalonra szépen kipofozták a hét éves Sciroccót: a GTS változat erősebb és látványosabb lett, ami azt jelzi, hogy még nem érdemes temetni a sportos háromajtóst.

Nagyon komoly változtatásokra persze nem kell számítani: a motor ugyanaz a kétliteres turbós, mint eddig, igaz, ahogy a Golf GTI-ben, itt is tíz lóerővel erősebb, 220 lovas. A hatfokozatú manuális vagy DSG váltóval párosítható motor 6,5 másodperc alatt gyorsítja százra a Scirocco csúcsváltozatát, a végsebesség pedig 244 km/h, ami ebben a kategóriában nem rossz. Ezen felül újak még a felnik – 18-as vagy 19-es méretűvel rendelhető az autó – és a dupla, fekete go-fast csík, amely a kínai változaton az alapfeszlerestség része lesz.

A Scirocco ilyen fajta középpontba állítása azért meglepő, mert a 2008 óta kapható modell lassan a megszokott VW életciklus végéhez ér, és eddig úgy nézett ki, az utódját egyelőre nem fejlesztik. Ám lehetséges, hogy Kínában még egyszer megpróbálják feltornászni az eladásokat – és ha ez sikerül, még az sem lehetetlen, hogy lesz folytatás.