Íme, az egy megawattos finn szupersportkocsi

2015.04.18. 17:00

A Toroidion nevű aprócska finn cég idén februárban mutatott először néhány kedvcsináló fotót brutális erejű, egy megawattos (1360 lóerős) szupersportkocsijáról. Akkor még igen titokzatosan elrejtették az árnyékban az autót, most viszont végre itt a leplezetlen 1MW.

A gazdagon ívelt forma, az ovál fényszórók és az orr-rész olyan érzetet kelt, mintha az évtizedekkel ezelőtti Porschék vagy Ferrarik elevenednének meg modernebb köntösben. Ha pedig hátulról nézzük az autót, a ledes hátsó lámpákkal, és kissé talán futurisztikus formájával egyértelműen beleillik napjaink szupersportautó-szegmensébe.

A sirályszárnyakat felnyitva egyszerű belső tér tárul elénk, bőr sportülésekkel és versenyautós műszerfallal. Összességében egy letisztult, egyszerre modern és retrós dizájnt tudtak összeütni a finnek, akik a monacói Top Marques kiállításon rukkoltak elő koncepciójukkal.

Ami a műszaki adatokat illeti, egyelőre túl sokat nem tudunk az 1MW típusjelzést viselő modellről. Annyi biztos, hogy az 1360 lovas teljesítmény négy villanymotorból származik, ezek közül két darab 270 lovas jutott az első tengelyre, hátra pedig az erősebb, 410 lóerősből került egy pár. Az összteljesítmény egyébként több szintre is állítható.

A Toroidion 1MW teljes egészében a finnek saját fejlesztése, és kézzel készül. Jelenleg a tesztelés fázisában van, további információkat az ott megszerzett adatok tükrében adnak majd ki.