Izomtuningos Tesla kell a népnek?

2015.04.19. 13:35

Darabos éleket kínál a lágy ívek helyett a Larte Design Top Marques-en bemutatott Tesla Model S-e. Ez kell a népnek? Jó eséllyel igen.

A Top Marques Monaco a luxus tuning Mekkája évek óta. A Monacói Nagydíj, a Rolex Masters tenisztorna és a Monaco Yacht Show után ez a legnagyobb rendezvény a városállamban idén. Nincs olyan európai felsőosztályban mozgó tuner vagy autógyártó, aki ne képviselné magát, ide értve a szlovák és magyar gyökerű Nimrod Performance-t, a Radicalt, és még sokakat másokat. És itt van a kaliforniai Larte Design, akik egy Elizabeta nevű tuning Teslával jönnek Európába.

Villanyautóról levén szó, a tuning itt kimerül abban, hogy itt-ott megtoldották karbonnal, valamint szétszabdalták a sok munkával áramvonalasra tervezett formát. Mi tagadás, a szélesre nyitott lökhárítóval és az újragondolt hátsó diffúzorral sokat sportosodott a Larte Model S-e. Hogy Elizabeta megmozgatja-e az ügyfeleket? A csomag lehet, hogy megosztó, de a Larte üzleti logikája nagyon is tiszta. A Tesla prémium villanyosa úgy menő a mai napig, hogy a világ jobbik felén, mondjuk Norvégiában már szinte néputónak számít. Egyelőre nem vesztett fényéből, pedig a tömegtermék és a luxus életérzés fogalmak két nagyon távoli halmaz elemei. A Model S menőségi faktora az értékesítési számokkal arányosan idővel elkerülhetetlenül csökken, ezért aki egy ennyire trendi autóban fokozza a különcséget, csak sikeres lehet.

Hogy a Larte mennyiért kínálja az Elizabeta csomagot, a ma délután záródó kiállításon eddig nem derült ki.