2015.04.21. 14:35

Az FNR azt mutatja meg, milyen lehet sok év múlva egy teljesen autonóm jármű. Az önvezető tanulmányt a General Motors Pan Asia Technical Automotive Centerben készítették. Nem véletlenül, a formavilággal a fiatal kínai vásárlókat igyekeznek megszólítani. A hatalmas üvegfelületek, a speciális kerekek és a rengeteg éljáték mellett a sárkányszárnyakat megidéző ajtónyitási technika teszi különlegessé az FNR megjelenését.

A beltérben sem fogyott el a tervezők fantáziája. Az utasokat kék világítás veszi körbe minden irányból, az üléskárpitok helyén pedig speciális hálót találunk csak. Mivel sofőrre nincs szükség, ezért az mindkét első ülés hátra fordítható, így könnyebben társaloghatunk a hátul ülőkkel. A kulcsot is elfelejthetjük, az FNR a szemünk szivárványhártyája alapján azonosít minket.

Mint a jövő járműve, nem csak a forma, hanem a technikai megoldások is előre mutatnak. Minden kerékbe önálló mágneses-villanymotort építettek, amik akár kábel nélkül is tölthetőek. A kristályokra emlékeztető fényszórók természetesen lézeresek. Az önvezetéshez szükséges radart a tetőn helyezték el.