Nagyon merész a Honda terep-kupé

2015.04.21. 17:34

Ahogy korábban ígérte a Honda, a Shanghai Autókiállításon bemutatják a Concept D tanulmányt. A terepkupét kifejezetten a kínai piacra szánja a japán gyártó, mint a márka zászlóhordozója.

Mintha egy Transformers filmből kelt volna életre a tanulmány, szinte látjuk magunk előtt, ahogy hátsó kerekeire emelkedik és robottá hajtogatja magát. Az orr-rész brutális: megszámlálhatatlan ív és él találkozik, és hatalmasak a légbeömlők. Nincs ez másképp az autó farán sem. Oldalról nézve nem ennyire mellbevágó a Concept D. A tető lejtése nagyon meredek, aminek következtében az oldalsó ablakok is egyre keskenyebbek, de ez a kupé-forma ára. A tanulmány tükrei apró kamerák, a fényszórók is csak csíkok. A képeken látható arany szín nem oldja a látványt, még erősebb karaktert kölcsönöz a terep-kupénak.

Minden bizonnyal sokat fog még szelídülni a forma a szériagyártásig, szinte elképzelhetetlen, hogy a jelenleg hídként a levegőben lógó szárny, ne változna át egy klasszikus tetőlemezzé. További információkat egyelőre nem árultak el a Guangqi Honda Automobile és a Dongfeng Honda Automobile fejlesztéséről. Európa biztos, hogy nem kap majd belőle. Talán jobb is ez így.