Tapír-orrú szedán a Nissantól

2015.04.22. 06:24

Hiába vádolnánk a Nissant azzal, hogy nem tudnak jellegtelen, klasszikus szedánt tervezni, mert a múltban rengeteg példát mutattak már rá. Elég csak a Tiidára gondolni. A Shanghaiban bemutatott Lanniáról sok minden elmondható, de az nem, hogy unalmas lenne. Igaz, nem is szép.

Két évvel ezelőtt szintén Shanghaiban mutatta be a japán gyártó a menő Firend-Me-t, aminek utódja a tavaly Pekingben bemutatott Lannia tanulmány, ez pedig már a gyártásra kész változat. A bemutatók helyszínéből már sejthető, egy kifejezetten kínai piacra szánt típusról van szó. A tapír-orrú lépcsőshátú célja a 20-as és 30-as éveikben járó kínai fiatalok megnyerése.

Hiába köszönnek vissza a Lannián a márka jelenleg használt formai jellegzetességei, a mi szemünknek ez nagyon távol áll a Juke vagányságától. Persze az is lehet, hogy csak a suta arányok miatt nem tud jól érvényesülni a formanyelv. Mindenesetre az nem sejtet sok jót, hogy olyan képet ahol hátulról vagy legalább oldalról látszik az autó, eddig nem közöltek.