Bemutatták az Audi TT alapváltozatát

2015.04.24. 06:15

Nem mindenki ragaszkodik a kétszáz lóerő feletti teljesítményhez, ha sportos kupét vesznek – nekik jelenthet megoldást a TT legújabb változata, amelybe az Audi 1,8 literes turbómotorját építik.

A harmadik generációs Audi TT-ből eddig csak a dízel létezett 200 lóerő alatt, de hamarosan elérhető lesz az új benzines alapkivitel. Ez 1,8 literes, 180 lóerős TFSI motorral készül – azaz négy lóerővel még a dízelnél is gyengébb – de így sem megy rosszul. A kupé 6,9, a roadster pedig 7,2 másodperc alatt éri el a százas tempót manuális váltóval, az S-Tronic automata váltó pedig egy tizedmásodpercet tesz hozzá ezekhez az értékekhez. A végsebesség a zárt változat esetében 241, míg a vászontetősnél 237 km/h. Cserébe a fogyasztási értékek egész barátságosnak tűnnek: változattól függően 7 és 7,7 liter közt fogyaszt a típus 100 kilométeren, vegyes ciklusban.

A TT alapára az új változat megjelenésével Németországban 2900 euróval csökkent, azaz a kupé 32 100 euróba, azaz átszámítva durván 9,6 millió forintba, míg a roadster 34 500 euróba, vagyis úgy 10,4 millió forintba kerül majd. Az alapmodell forgalmazása 2015 második féléve során indul.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.