Majdnem 400 ezer autót hív vissza a Ford

2015.04.25. 12:18

Idén harmadszor hívja vissza a Ford Észak-Amerikában a Fiesta, Fusion és Lincoln MKZ tulajdonosokat az ajtóretesz meghibásodása miatt. Januárban 213 ezer, márciusban 205 ezer, most pedig még több, 390 ezer autót várnak javításra.

A 2012 és 2014 között gyártott Fiesták és a 2013-ban és 2014-ben gyártott Fusion-ök és MKZ-k esetén könnyen eltörhet a zárszerkezetben a rugó, így a retesz kiold. Előfordulhat tehát, hogy az autóban ülők azt hiszik, hogy a zárak működnek, azok mégis, figyelmeztetés nélkül bármikor kikapcsolhatnak. Ez pedig útközben fokozza a balesetveszélyt, elég csak ha, egy gyerek meghúzza a kilincset.

A Ford értesíti az érintett típusok tulajdonosait, akiknek a viszonteladóknál mind a négy zárat ingyen cserélik. Az érintett típusok nem azonosak az Európában forgalmazott azonos nevű típusokkal, a problémás Fiesta, Fusion és MKZ is Mexikóban készültek. Nem most forul elő először hasonló eset a Fordnál Észak-Amerikában, tavaly volt egy 850 ezer autót érinő visszahívásuk, légzsák meghibásodás lehetősége miatt.