Utcára szabadítják a P1 GTR-t

2015.04.26. 06:33

Bár eredetileg csak versenypályára szánták, a Lanzante műhelyének köszönhetően hamarosan közúton is feltűnnek majd a McLaren P1 GTR-ek. A közel ezer lóerős szupersportkocsit ugyanis a vevő kérésére készséggel átépítik, hogy megfeleljen a követelményeknek.

Azt pontosan az átalakítást végző cég vezetője, David Lanzante sem árulta el, hogy pontosan milyen módosításokról van szó, annyit azonban elmondott, hogy attól függően végzik majd el a munkát, hogy az ügyfél honnan érkezik, mely ország vagy régió szabályainak kell megfelelnie ahhoz, hogy közútra vihesse sportkocsiját.

Ugyanakkor tartják magukat a GTR szellemiségéhez, vagyis az autó az átépítést követően is erősebb és könnyebb marad az alap P1-esnél. Az aerodinamikai csomagból is igyekeznek megtartani mindazt, amit lehet. Már csak azért is érdemes óvatosan eljárniuk, mert nem szeretnék, ha megromlana a kapcsolatuk a McLarennel – a brit sportkocsigyárral több mint húsz éve működnek együtt.

Az első utcai P1 GTR-ek nyáron készülhetnek majd el. Az, hogy mennyi időt vesznek igénybe a munkák egy-egy példányok, nemcsak az átalakítás mértékétől függ, hanem attól is, hogy mennyire gördülékenyen halad a szükséges papírmunka.