Csodákat hallani a következő Audi A6-osról

2015.04.28. 10:48

Nagy verseny várható a nagy német luxusautók között: két éven belül mindhárom német luxusuautó-gyártó leváltja saját modelljét. Valószínűleg az Audi A6 jön utolsónak, de akad néhány megoldás, amellyel kilóghat a mezőnyből, legalábbis a legújabb pletykák erre utalnak.

Az egyik ilyen az önvezető rendszer: állítólag bekerül egy olyan automatika, amely 60 km/h-ig önállóan képes vezetni az autót a megadott cél felé, bár nagyobb sebességnél még a sofőr dolga lesz kormányozni. Nem tudni, hogy a konkurencia hol tart hasonló rendszereivel, de ez a tulajdonság egyelőre még sokkal drágább autókban sem kapható, csak kísérleteznek vele. Ezen felül a hírek szerint új légrugós futóművet is fejlesztenek hozzá, amely az S osztály megoldásához hasonlóan feltérképezi az autó előtti útfelületet, és az egyenetlenségek nagyságának megfelelően állítja be a rugózó elemek paramétereit, kivételesen kényelmessé téve ezzel az utazást.

A motorválaszték várhatóan a már ismert 2-4 literes turbós benzines és dízelmotorokból áll majd, és persze fejlesztenek hibrid változatot is, négyhengeres motorral. Úgy tudjuk, a következő A6-os formája a Prologue tanulmányok stílusában készül majd. Az új típusról szóló információkat állítólag valamikor 2017 közepén hozzák nyilvánosságra, az élő bemutatót pedig az év őszén tartják majd a Frankfurti Autószalonon. Így a következő két évben nyilván még számos részletet kiszivárogtatnak majd, mielőtt bármi biztosat megtudnánk a típusról.