Kiugrott a képernyőből az Infiniti sportkocsi

2015.04.29. 12:43

Ahogy megszokhattuk, az Infinitinél is szabadon engedhették a tervezők a fantáziájukat, amikor a Gran Turismo 6-hoz kellett virtuális autót készíteniük. A Vision GT ennek megfelelően valószínűleg a valaha volt legradikálisabb Infiniti, és már nem csak a konzol-játékban lehet vele találkozni, de a valóság 1.0-s kiadásában is.

Egyelőre persze nincs másról szó, csupán egy makettet készítettek a Nissan luxusmárkájánál, amely jó eséllyel nem lesz más, mint látványos kiállítási tárgy – ilyen hasmagassággal akkor sem jutna messzire, ha menetkész lenne – de legalább azt megmutatták, hogy a komplikált formák sem kivitelezhetetlenek. Ezek után persze adódik a kérdés, hogy mindebből mikor és milyen formában lehet sorozatgyártmány. Rég hallani már róla, hogy az Infiniti is elkészítené saját szupersportkocsiját, és akár Mercedes hátsókerék-hajtású padlólemezre építve, akár a GT-R-ből kiindulva elfogadható költséggel el is készíthetnék. Ám még hiányzik a döntés, hisz egy sportkocsi kifejlesztése még meglevő alapokra is drága, és szigorúan gazdasági értelemben soha meg nem térülő befektetés.

A kézzelfogható Vision GT azonban sokak szerint ígéretként is értelmezhető, hogy az Infiniti hamarosan megkapja saját drága és villámgyors sportkocsiját, amely teljesítményben a Ferrarik és Porschék vetélytársa lehet.