Közel már a Fiat MX-5-öse

2015.04.30. 12:44

Őszre elkészülhet a Fiat új roadstere, az MX-5 alapjaira épített 124 Spider. A Mazdától kapott platformra egy teljesen új külső-belső dizájnt húznak az olaszok, amelyet állítólag már jóváhagytak a legfelsőbb szinteken, így nincs akadály: Los Angeles-ben bemutatják.

Az Aufans.be látványterve
Az Aufans.be látványterve

A Fiat új roadstere eredetileg az Alfa Romeo modellkínálatán keresztül került volna a piacra, erről azonban hamar lemondtak az olaszok. Az olasz ipari termék imidzsel nehezen lett volna összeegyeztethető egy nagyrészt japánból importált technika, ezért inkább Fiat viszi el a mazdás bulit.

A 124 Spider márkanévvel a Fiat egy régi roadsterét támasztja fel. 124 Sport Spider néven 1966 és 1985 között gyártottak hátsókerekes kabriót. A majd' húsz éves gyártás alatt 200 ezer készült az autóból, amely 85 százaléka az USA-ban kelt el. Talán már csak a nosztalgikus vonulat miatt is jól jön mostanság, az aktív tengeren túli márkaépítés közben. Igaz, időközben a Miata néven futó MX-5 lett a roadsterek alfája az USA-ban, így várhatóan három területen dől majd el, mire mennek a Mazda ellen: sikerül-e fölé lőni a dizájnt, alá az árát és hogy milyen motort kap. Egyelőre annyit tudni, hogy az alap platform lesz közös, a hajtásról még nem esett szó. Elképzelhető egy megerősített 1,4-es MultiAir Turbo, amely már alapból 140 lóerős, s egy kétszáz lóerős Abarth változat is várható. Hogy milyen lesz a Fiat MX-5-öse év végén, egész konkréátan a Los Angeles-i Autószalonon, novemberben kiderül.