Beköltözne a háztartásokba a Tesla

2015.05.01. 18:07

A villanymotoros autók után új irányba nyit a Tesla. Elon Musk cégvezető háztartások és irodák energiaellátását könnyítené meg a Powewall akkumulátorokkal. A lithium-ionos berendezéseknek köszönhetően éjszaka is felhasználható a napenergia.

A Powerwall 7 és 10 kilowattórás teljesítményben elérhető, melyekből akár többet is összekapcsolhatunk. A gyengébbért 3000, az erősebbért 3500 dollárt kér a cég, tehát még a drágább is kevesebb, mint 1 millió forint. A tárolt villamos energiát fűtésre, villanyautó töltésre és általános áramellátásra is lehet fordítani – mondta Elon Musk. Így állítólag akár 25 százalékos rezsimegtakarítást is elérhetnek a háztartások a Powewallal. A világnak azon részein, ahol problémás lehet az áramellátás, szintén nagy segítség lehet az akkumulátorcsomag.

Az első példányok a Tesla Fremont gyárban készülnek, de a termelés ugrásszerűen megnő, ha átköltöztetik a gyártást az új, 62 millió dollárból felépített Gigafactoryba. Mint a Tesla autók, ez is dizájntermék lesz, ennek megfelelően természetesen több színben kérhetik majd a vásárlók. A Powerwall már rendelhető, az első példányokat nyáron szállítják.