Kínai kézben a De Tomaso. Talán végre feltámad

2015.05.01. 06:41

Hosszas tetszhalál után úgy tűnik, végre tényleg feltámad De Tomaso. Új tulajdonosa legalábbis már van: árverésen vásárolta meg egymillió euróért a kínai Ideal Team Venture befektetési társaság a márkához fűződő jogokat.

A De Tomasót az olasz-argentin származású Alejandro De Tomaso alapította 1959-ben. A modenai gyár kevés sikerrel megpróbálkozott a Formula-1-ben is, de sportsikerei helyett inkább sportautói miatt ismert, leghíresebb modelljük a Pantera volt, egy húsz évig gyártott középmotoros sportautó. Az autógyár 2004-ben ment csődbe. Azóta több befektető is megpróbálta talpra állítani, évente jöttek hírek a különféle ígéretekkel, de végül egyik próbálkozás sem ért célt.

A De Tomaso márkához fűződő jogokat tavaly márciusban vásárolta meg a svájci L3 Holding befektetési társaság, de az idő közben felmerült pénzügyi nehézségei miatt ismét aukcióra vitte. Giampaolo Salsi, az Ideal Team Venture olaszországi képviselője az Ansa hírügynökségnek elmondta, hogy a kínai befektetési társaság De Tomaso márkajelű autók kínai gyártásának szándékával vásárolta meg a márkát, szóval ígéret most is van, hogy gyártás lesz-e, korai megmondani.