Szuperautót villantott a Peugeot

2015.05.01. 15:55

A Peugeot egy rövid videót tett közzé, amin azt láthatjuk, ahogy éppen szuperautójukat vázolják fel, majd néhány vonalát meg is mutatják. Hiába reménykedünk, működő autó sosem lesz belőle, mivel a tervek a Gran Turismo 6 videojátékhoz készültek.

Hogy mi értelme van tervezni egy autót, ami sosem valósul meg? Egyrészről jót tesz a márkanév építésének, könnyedén köszönhet vissza az autó kamasz fiúk háttérképeként. Másrészt jól lehet vele példázni a márka arculatát. A videóban látható Peugeot-ról is elképzelhető, hogy 1:1-es modellként még találkozunk vele kiállításokon, így erősítve a párhuzamot a valós autóikkal.

Nem a Peugeot az egyetlen, aki a játékhoz tervezett fantázia autójával népszerűsíti magát. Korábban a Volkswagen, a Mercedes-Benz, és az Infiniti is beszáltt sok más gyártó mellett a Vision Gran Turismo sorozatba. Az Alfa Romeo a GT6 vízióval szintén beállt volna a sorba, de ismeretlen okokból végül kihátráltak. Ez azért érdekes, mert nekik komoly szükségük lenne a márkanév erősítésére a tengerentúlon.